40.000 μαθητές εκτός Πανεπιστημίων αφήνουν οι «βάσεις αποκλεισμού» και τα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα Θήβας και Άμφισσας κινδυνεύουν να κλείσουν, με ευθύνη Μητσοτάκη – Κεραμέως!

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, θέλω να συγχαρώ τους μαθητές/τριες, που κατάφεραν να πιάσουν ή να πλησιάσουν τον στόχο που είχαν θέσει!
 Επίσης, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν, παρά τα προβλήματα, να ολοκληρώσουν το σημαντικό έργο τους, αλλά και στους γονείς που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους τη δύσκολη αυτή χρονιά.panelladikes
Θέλω, επίσης, να θυμίσω στα παιδιά που δεν έγραψαν όσο καλά περίμεναν, ότι η ζωή δεν μπορεί να καθοριστεί από έναν και μόνο βαθμό! Τα καλύτερα είναι μπροστά και τους περιμένουν!
 Είναι γνωστό σε όλους, όμως, και κυρίως στους ίδιους τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους, ότι στη φετινή προσπάθεια τους απέκτησαν έναν επιπλέον «αντίπαλο». Φρόντισε γι’ αυτό η κα Κεραμέως, όταν τον Φεβρουάριο –εν μέσω καραντίνας και τηλεμαθημάτων– θέσπισε την καταστροφική «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» (ΕΒΕ), ένα αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό «φίλτρο» αποκλεισμού μαθητών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!
 Το σύνολο των αποκλεισμένων από τα Πανεπιστήμια είναι 40.000 νέοι και νέες, οι μισοί από τους οποίους εξαιτίας του «κόφτη Κεραμέως», της Ελάχιστης Βάσης…
 Αλλά οι μαθητές δεν είναι τα μόνα θύματα. Η ΕΒΕ δημιουργεί πρόβλημα βιωσιμότητας και σε 150 τμήματα ΑΕΙ, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας. Στα 68 από αυτά, οι επιτυχόντες αντιστοιχούν μόλις στο 6,23% των προσφερόμενων θέσεων!
 Στο Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού της Θήβας εισάγονται 76 σε σύνολο 228 θέσεων, ενώ στο Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Άμφισσας εισάγονται 5 σε σύνολο 206 θέσεων (ΓΕΛ)!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και η κα Κεραμέως προσωπικά, ολοκληρώνουν την κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Αφήνουν εκτός πανεπιστημίων 40.000 υποψηφίους, στέλνοντάς τους «δώρο» στα ιδιωτικά κολέγια, ενώ φέρνουν 150 πανεπιστημιακά τμήματα της περιφέρειας αντιμέτωπα με λουκέτα!