Απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά μέτρα επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία, φορτώνοντας με νέα έξοδα τους ασθενείς!

odontiatrosΚατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που δημοσίευσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας (ΟΣΒ), ζητώντας απόσυρση των επιστημονικά αβάσιμων μέτρων που επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία!
 Αγανακτισμένος είναι ο οδοντιατρικός κόσμος της χώρας από την Απόφαση του Υπουργού που υποχρεώνει όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν οδοντίατρο να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο. Στους εμβολιασμένους επιβάλλει «rapid» τεστ 48 ωρών και στους ανεμβολίαστους μοριακό…
 Αν και έχει αποδειχθεί από όλες τις εθνικές και διεθνείς στατιστικές ότι η μετάδοση του COVID-19 είναι ανύπαρκτη στα οδοντιατρεία, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας που λαμβάνουν οι οδοντίατροι με δικά τους έξοδα, ο κ. Πλεύρης επιβάλλει τώρα νέα πρωτόκολλα που δεν βασίζονται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο!
 Χωρίς κανένα σχεδιασμό και προετοιμασία, χωρίς να συμβουλευτεί τους ειδικούς, ο Υπουργός αναγκάζει τους ασθενείς να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα τεστ και ουσιαστικά τους αποθαρρύνει από το να επισκεφθούν οδοντίατρο…
Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αποσύρει άμεσα τα απαράδεκτα μέτρα και να κάνει δεκτές τις προτάσεις των οδοντιάτρων!
Η Αναφορά διαθέσιμη εδώ: