Κοινοβουλευτικές Επιτροπές

omilia sto vima

«Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι “μπίζνες” και οι Δήμοι δεν είναι Ανώνυμες Εταιρείες!»

Στην ομιλία μου στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επανέλαβα ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο… Περισσότερα »«Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι “μπίζνες” και οι Δήμοι δεν είναι Ανώνυμες Εταιρείες!»

«Επιστημονική κοινότητα και φιλοζωικές οργανώσεις είναι συντριπτικά κατά του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς!»

Στην ομιλία μου στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για… Περισσότερα »«Επιστημονική κοινότητα και φιλοζωικές οργανώσεις είναι συντριπτικά κατά του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς!»

programma estia

Να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές σε εργαζόμενους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες του Προγράμματος «ESTIA 2021» που έχουν καθυστερήσει εδώ και 2 μήνες!

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα την ενημέρωση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με τις… Περισσότερα »Να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές σε εργαζόμενους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες του Προγράμματος «ESTIA 2021» που έχουν καθυστερήσει εδώ και 2 μήνες!

anemogennitries se vouno

Η παρέμβασή μου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής

«Εύχομαι, κύριε Πρόεδρε, καλή επιτυχία σε εσάς και στην Επιτροπή μας. Σχεδόν πάντα παραλείπουμε την αναφορά μας στο δεύτερο σκέλος της ονομασίας του χρηματοδοτικού Ευρωπαϊκού… Περισσότερα »Η παρέμβασή μου στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής

epitropi voulis

Η Νέα Δημοκρατία θέλει Δημάρχους μάνατζερ, χωρίς εκλογική νομιμοποίηση!

Στην τοποθέτησή μου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών τόνισα ότι η κυβέρνηση προτείνει υπερπλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, με εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών με 43% και… Περισσότερα »Η Νέα Δημοκρατία θέλει Δημάρχους μάνατζερ, χωρίς εκλογική νομιμοποίηση!

epitropi emporiou

Η ομιλία μου στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Η εισήγησή μου στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές… Περισσότερα »Η ομιλία μου στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

omilia sto vima

Η εισήγηση μου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ.

“[…] οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση απέναντι στους αγοραστές, οι οποίοι συχνά εκμεταλλεύονται την διαπραγματευτική ισχύ τους για να επιβάλλουν στη μεταξύ… Περισσότερα »Η εισήγηση μου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – ενσωμάτωση Οδηγίας της ΕΕ.

epitropi vouli

Η παρέμβασή μου στη Βουλή ενόψει του Νομοσχεδίου της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Στο πλαίσιο της πρώτης συζήτησης στη Βουλή, για το Νομοσχέδιο Ενσωμάτωσης Ευρωπαϊκής Οδηγίας, αλλά και άλλων διατάξεων που ρυθμίζουν υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, επικεντρώθηκα στα εξής:… Περισσότερα »Η παρέμβασή μου στη Βουλή ενόψει του Νομοσχεδίου της Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

foto apo epitropi perivallon

Ομιλία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος νομοθετεί για την χωροταξία έχοντας απέναντι την επιστημονική κοινότητα, αλλά και την Αυτοδιοίκηση. Μόνοι κερδισμένοι τράπεζες και συμφέροντα.