Κοινοβουλευτικό Έργο

Να παραχωρηθούν τα ακίνητα της Κρύας χωρίς αντάλλαγμα στον Δήμο Λεβαδέων ζητά με Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Γιώτα Πούλου!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Κύρωση της από 26.7.2021 τροποποίησης και αντικατάστασης της από 3.6.2019 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο VI της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της… Περισσότερα »Να παραχωρηθούν τα ακίνητα της Κρύας χωρίς αντάλλαγμα στον Δήμο Λεβαδέων ζητά με Τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Γιώτα Πούλου!

«Η κυβέρνηση νομοθετεί ξανά σε βάρος των αναγκών των παιδιών, αλλά και των ανάπηρων συμπολιτών μας!»

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, Πρόγραμμα “Κυψέλη” κ.λπ.» τόνισα ότι είναι ένα νομοθετικό προσωπείο ευαισθησίας, γεμάτο με προχειρογραμμένες, διάτρητες και λανθασμένες διατάξεις! Αρχικά επεσήμανα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθετεί και πάλι σε αντίθεση με τις θέσεις… Περισσότερα »«Η κυβέρνηση νομοθετεί ξανά σε βάρος των αναγκών των παιδιών, αλλά και των ανάπηρων συμπολιτών μας!»

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα χρειάζονται ουσιαστική προστασία και όχι «outsourcing» σε ιδιωτικούς φορείς!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου εξηγήσεις για τo εσπευσμένο κλείσιμο των «ασφαλών ζωνών» για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα σε Θήβα και Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης!  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μηταράκης αποφασίζει το κλείσιμο δομών ασυνόδευτων προσφυγόπουλων χωρίς να έχει ενημερώσει… Περισσότερα »Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα χρειάζονται ουσιαστική προστασία και όχι «outsourcing» σε ιδιωτικούς φορείς!

Στην «εντατική» το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, με τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και διοικητικό-τεχνικό προσωπικό!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας και Κ.Υ., ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου που υπολειτουργεί εξαιτίας της γενικευμένης υποστελέχωσης!  Οι τραγικές ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, παθολόγους, ακτινολόγους, καρδιολόγους, έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλέον οι εφημερίες… Περισσότερα »Στην «εντατική» το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, με τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και διοικητικό-τεχνικό προσωπικό!

Απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά μέτρα επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία, φορτώνοντας με νέα έξοδα τους ασθενείς!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που δημοσίευσε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Βοιωτίας (ΟΣΒ), ζητώντας απόσυρση των επιστημονικά αβάσιμων μέτρων που επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία!  Αγανακτισμένος είναι ο οδοντιατρικός κόσμος της χώρας από την Απόφαση του Υπουργού που υποχρεώνει όλους όσους επιθυμούν να επισκεφθούν οδοντίατρο… Περισσότερα »Απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά μέτρα επιβάλλει ο Υπουργός Υγείας για τις επισκέψεις στα οδοντιατρεία, φορτώνοντας με νέα έξοδα τους ασθενείς!

Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει αναξιοποίητες αίθουσες στο Γυμνάσιο Αράχωβας, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή το Ψήφισμα που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αράχωβας προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, ζητώντας τον διαχωρισμό της Α΄ Γυμνασίου σε 2 τμήματα, ώστε να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των μαθητών μέσα στις αίθουσες! Ο διαχωρισμός αυτός μπορεί να προχωρήσει άμεσα, αφού στο Γυμνάσιο υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες!… Περισσότερα »Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει αναξιοποίητες αίθουσες στο Γυμνάσιο Αράχωβας, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι μαθητές!

Η κυβέρνηση απομονωμένη στη Βουλή και στην κοινωνία, χάνει την ευκαιρία να προστατεύσει την ευζωία των ζώων συντροφιάς!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», τόνισα ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι μια πρόχειρη, κοντόθωρη και αμφιλεγόμενη διαχείριση του προβλήματος, με αποκλειστικά επικοινωνιακή πρόθεση!  Στόχος του κ. Πέτσα… Περισσότερα »Η κυβέρνηση απομονωμένη στη Βουλή και στην κοινωνία, χάνει την ευκαιρία να προστατεύσει την ευζωία των ζώων συντροφιάς!

«Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι “μπίζνες” και οι Δήμοι δεν είναι Ανώνυμες Εταιρείες!»

Στην ομιλία μου στην τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επανέλαβα ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις» δεν αποτελεί αξιόπιστη βάση για ουσιαστική βελτίωση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και πρέπει να αποσυρθεί!  Από τις τοποθετήσεις… Περισσότερα »«Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι “μπίζνες” και οι Δήμοι δεν είναι Ανώνυμες Εταιρείες!»

«Επιστημονική κοινότητα και φιλοζωικές οργανώσεις είναι συντριπτικά κατά του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς!»

Στην ομιλία μου στην τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ως εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ και λοιπές διατάξεις», ανέλυσα κατ’ άρθρο τις προβληματικές διατάξεις του και εξήγησα γιατί πρέπει να αποσυρθεί.  Αρχικά ευχήθηκα στους μαθητές και τις μαθήτριες,… Περισσότερα »«Επιστημονική κοινότητα και φιλοζωικές οργανώσεις είναι συντριπτικά κατά του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς!»

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός «αρίστου», κύριε Μηταράκη!

Οι παλινωδίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ταλαιπωρούν 13 Δήμους, εργαζόμενους, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και προμηθευτές με απαράδεκτες τρίμηνες καθυστερήσεις πληρωμών για το Πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2021».  Στη δεύτερη ερώτησή μου στον Υπουργό για τις καθυστερήσεις αυτές, ο κ. Μηταράκης επικαλέστηκε διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά, διαβεβαιώνοντας ότι θα αρχίσει άμεσα η εκταμίευση.  Διατηρούμε, όμως, τις επιφυλάξεις μας,… Περισσότερα »Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός «αρίστου», κύριε Μηταράκη!