Κοινοβουλευτικό Έργο

Μετά την απορρύθμιση της εργασίας, σειρά έχει η επικουρική ασφάλιση!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», επεσήμανα ότι η κυβέρνηση προωθεί την απορρύθμιση και στην επικουρική ασφάλιση.  Αρχικά ανέφερα ότι η συγκυρία μέσα στην οποία ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή σημαδεύτηκε από το πρωτοφανές ναυάγιο του «ημιτελούς» ανασχηματισμού, για… Περισσότερα »Μετά την απορρύθμιση της εργασίας, σειρά έχει η επικουρική ασφάλιση!

Το βιβλίο είναι το σημαντικότερο παράθυρο στον κόσμο της γνώσης: Να ενισχυθούν άμεσα οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώ να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας, αλλά και να ορισθούν επιτέλους τα νέα Εφορευτικά Συμβούλιά τους, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν!  Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες αποτελούν «κύτταρα» πολιτισμού με διαχρονική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες… Περισσότερα »Το βιβλίο είναι το σημαντικότερο παράθυρο στον κόσμο της γνώσης: Να ενισχυθούν άμεσα οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες!

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και ο Μαζικός Αθλητισμός με τη διακοπή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ)!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζήτησα να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη εντολή του Υφυπουργού Αθλητισμού για διακοπή της χρηματοδότησης των «Προγραμμάτων Άθληση για Όλους» (ΠΑγΟ) για την περίοδο 2021-2022!  Τα ΠΑγΟ είναι ένας καταξιωμένος θεσμός που εδώ και 40 χρόνια δίνει, μέσω… Περισσότερα »Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και ο Μαζικός Αθλητισμός με τη διακοπή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ)!

Μετά τους αποκλεισμούς από τα πανεπιστήμια και τις περικοπές στην επαγγελματική εκπαίδευση, τώρα «κόφτης Κεραμέως» και στην ειδική αγωγή!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή, για την Υπουργό Παιδείας, την επιστολή με την οποία οι «Ομάδες γονέων με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες» ζητούν την απόσυρση της οδηγίας που επιβάλλει πρωτοφανείς περικοπές στις θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής!  Μεγάλη είναι η αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιών με αναπηρία ή/και με… Περισσότερα »Μετά τους αποκλεισμούς από τα πανεπιστήμια και τις περικοπές στην επαγγελματική εκπαίδευση, τώρα «κόφτης Κεραμέως» και στην ειδική αγωγή!

Με καθαρίστριες 2ωρης απασχόλησης, ετοιμάζει το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης!

Με Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γ. Βαρεμένου, ζητούμε από την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία δεν προχωρά σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων, αλλά επιβάλλει συμβάσεις «πείνας» ακόμη και 2ωρης απασχόλησης!  Τη στιγμή που οι ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία θα είναι… Περισσότερα »Με καθαρίστριες 2ωρης απασχόλησης, ετοιμάζει το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης!

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο, το παραπέμπει στις καλένδες και εμπλέκει τους πολίτες σε δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές προσφυγές!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης», τόνισα ότι η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη τη σπουδαία μεταρρύθμιση του Κτηματολογίου, μεταφέροντας πολλαπλά προβλήματα στο μέλλον.  Η ΝΔ παρέλαβε ένα έργο –που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει από… Περισσότερα »Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να ολοκληρώσει το Κτηματολόγιο, το παραπέμπει στις καλένδες και εμπλέκει τους πολίτες σε δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές προσφυγές!

Nα δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις στα προβλήματα του Κωπαϊδικού κάμπου!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ από τους εμπλεκόμενους Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Κωπαΐδικού πεδίου! Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Σταϊκούρα συνεχίζεται η εκκρεμότητα της εκκαθάρισης του τ. Οργανισμού Κωπαΐδας. Η δεύτερη προθεσμία… Περισσότερα »Nα δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις στα προβλήματα του Κωπαϊδικού κάμπου!

«Η αντιμεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως στην παιδεία, μετά τους “κόφτες” και τους αποκλεισμούς των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, συνεχίζεται με τη χειραγώγηση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης!»

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου, Ενδυνάμωση των Εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», τόνισα ότι η κυβέρνηση προωθεί την απορρύθμιση και την αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.  Αρχικά ανέφερα ότι στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να ανατρέψει όλες τις ιστορικές κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού: το κοινωνικό κράτος,… Περισσότερα »«Η αντιμεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως στην παιδεία, μετά τους “κόφτες” και τους αποκλεισμούς των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, συνεχίζεται με τη χειραγώγηση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης!»

Η αναξιοκρατία και τα «υποκειμενικά προσόντα» συνεχίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας!

Κατέθεσα Αναφορά στη Βουλή με θέμα την Επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Καμάρα προς το Υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά ανάκληση της απόφασης του Διοικητή του Γ.Ν. Άμφισσας για την απαλλαγή του από τα καθήκοντα Διευθυντή αναιτιολόγητα και χωρίς προηγούμενη κλήση του σε ακρόαση!  Είναι η δεύτερη Αναφορά που κατέθεσα για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς… Περισσότερα »Η αναξιοκρατία και τα «υποκειμενικά προσόντα» συνεχίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας!

Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας. Δεν μπορεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας!

Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή, για τον Υπουργό Υγείας, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, καθώς και τη συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου, κ. Αναστασίου, με τα οποία τάσσονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας και ζητούν την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό!  Η αναστάτωση που… Περισσότερα »Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας. Δεν μπορεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας!