Επίσκεψη στον Δήμο Θηβαίων

dimarxos thivas
Συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, και συζητήσαμε τα Δημοτικά θέματα, αλλά και θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικά.
Οι Δήμοι, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, καλούνται να ανταποκριθούν στα καθημερινά προβλήματα και τις ανάγκες τους. Η κοινωνία πρέπει να στηριχθεί και να παραμείνει όρθια, με ιδιαίτερη προσοχή στους ευάλωτους δημότες.
Η πανδημία και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες πρόσληψης προσωπικού για τον καθαρισμό των σχολικών συγκροτημάτων, των δημόσιων κτιρίων και των κοινόχρηστων χώρων.
Είναι αναγκαία η πρόσθετη επιχορήγηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα, δεδομένης της δραματικής μείωσης των εσόδων τους λόγω της συγκυρίας.
Συζητήσαμε, επίσης, για την εξέλιξη των προγραμματισμένων έργων και τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων νέων έργων για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου.
Δήλωσα ότι είμαι στη διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες.