Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στοχοποιεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή ελευθερία!

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκα στα πολλαπλά χτυπήματα που νομοθετεί η κυβέρνηση ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση.
vima olomeleia
❌ Ο αποκλεισμός του 25% των υποψηφίων από τα Πανεπιστήμια, λόγω αλλαγής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, θα αφήσει το 1/3 των υποψηφίων εκτός! Αυτούς τους «αποκλεισμένους» κατευθύνουν και χαρίζουν στην ιδιωτική εκπαίδευση οι κ.κ. Μητσοτάκης και Κεραμέως!
Η είσοδος των παιδιών στο Πανεπιστήμιο, η μόνη ελπίδα της ελληνικής οικογένειας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, δυσκολεύει απελπιστικά.
Οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα είναι και πάλι οι μεγάλοι χαμένοι…
❌ Και βέβαια ο «κόφτης» της κ. Κεραμέως πλήττει κυρίως τα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας. Το 62% των σχολών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα χάσουν φοιτητές, και πολλές θα κλείσουν.
Η ανεργία καλπάζει, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, τα Νοσοκομεία ασφυκτιούν, τα Πανεπιστήμια μένουν χωρίς καθηγητές και υποδομές, αλλά η Κυβέρνηση βρήκε 30 εκατομμύρια ευρώ για αστυνομικές δυνάμεις μέσα στις σχολές!
🔴 Μόνη ελπίδα για δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση είναι η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!
📎Το πλήρες κείμενο της ομιλίας διαθέσιμο στο: