Ο κόσμος της αναπηρίας χρειάζεται πολιτικές έμπρακτης στήριξης και όχι συμβουλευτικές επιτροπές

Στην ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας εξήγησα γιατί οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι καλές προθέσεις δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αναπήρων.
Αρχικά τοποθετήθηκα για την υπόθεση Λιγνάδη, ζητώντας να σταματήσει επιτέλους η προσπάθεια συγκάλυψης. Αυτός που τον τοποθέτησε στη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου πρέπει να πάρει την πολιτική ευθύνη της επιλογής και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό…
Στο ζήτημα της προσβασιμότητας των αναπήρων, η κυβέρνηση απαντά με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!
Δημιουργεί ένα συμβουλευτικό όργανο, στο πλαίσιο του απαξιωμένου «επιτελικού κράτους», χωρίς τα μέσα εφαρμογής και ελέγχου των κατάλληλων πολιτικών…
Επίσης, μειώνει τις δαπάνες για την αναπηρία, επί δύο συνεχόμενες χρονιές, ενώ απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πρόσθετη στήριξη των αναπήρων μέσα στην πανδημία!
 Μόνη λύση στα προβλήματα των αναπήρων το σχέδιο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια συνολική προσέγγιση που αφαιρεί εμπόδια και διακρίσεις, ενώ διασφαλίζει υπηρεσίες και παροχές που καταργούν τις ανισότητες.
📺 Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία εδώ: