Συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θηβών

dikigorikos syllogos thivas
Στην προγραμματισμένη επίσκεψή μου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, παραβρέθηκαν η πρόεδρος κα Σωσώ Μανάρα-Μαυράκη, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Βόλης και η γενική γραμματέας κα Εύα Τζουβελέκη.
Συζητήσαμε τα προβλήματά τους στην άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων τους, την περιορισμένη και καθυστερημένη οικονομική στήριξη του κλάδου στο πρώτο lockdown για την απώλεια της εργασίας τους και την μη πρόβλεψη καμίας στήριξης στο νέο lockdown.
Αναφερθήκαμε διεξοδικά στις δυσκολίες που προκύπτουν στην εργασία τους, μετά την ψήφιση του Πτωχευτικού Κώδικα και του Νόμου για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων που αφορούν στον Νόμο Κατσέλη. Η φτωχοποίηση πολλών πολιτών, λόγω της απώλειας της περιουσίας τους, είναι αναπότρεπτη αν δεν ακολουθήσουν αμέσως Υπουργικές Εγκύκλιοι που θα αποσαφηνίζουν και θα βελτιώνουν συγκεκριμένες διατάξεις.
Συζητήσαμε επίσης για τα έργα επισκευής και συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου που είναι σε εξέλιξη και εκφράσαμε την διαβεβαίωσή μας για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία.