Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σωματείο Εστίασης Θήβας

emporikos syllogos thiva
Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ. Τάσο Σαμιώτη και τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Γκέλη και συζητήσαμε την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο.
«Απόγνωση» είναι ο χαρακτηρισμός του Προέδρου για την προχειρότητα των μέτρων του αυριανού lockdown, αφού πολλοί έμποροι δεν γνωρίζουν ακόμη αν θα μπορούν νόμιμα να εργαστούν από αύριο στις επιχειρήσεις τους.
Όσο για το τι προβλέπεται να συμβεί στο μέλλον, με δεδομένο ότι το 2020 έχουν ήδη βάλει λουκέτο 10 καταστήματα στο εμπορικό κέντρο, η εκτίμησή του είναι ότι το 30% και πλέον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων δεν θα αντέξουν και δεν θα ξαναλειτουργήσουν. Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας συμβάλλει σε αυτή την καταστροφή.
syllogos estiasis thiva
Στη συνέχεια συνάντησα τον Πρόεδρο της Εστίασης, κ. Παναγιώτη Χαρατσή, και αναφερθήκαμε στα ιδιαίτερα προβλήματα της Εστίασης. Περιέγραψε την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος και στα υπέρογκα πρόστιμα που συχνά είχαν τιμωρητικό χαρακτήρα.
Η διεκδίκηση γενναίας οικονομικής στήριξης από την Περιφέρεια είναι μονόδρομος και επιτακτική ανάγκη.
Καθώς από αύριο μπαίνουμε στη δεύτερη καραντίνα, τους ευχήθηκα να έχουν δύναμη και καλή υγεία και να συναντηθούμε ξανά, αμέσως μετά.