«Τιμή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου»

epeteios polytexneioΑντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, στην Λιβαδειά με την βουλευτή Γιώτα Πούλου, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη της νεολαίας καθώς και στην Θήβα, τίμησαν την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου 1973, αφήνοντας λίγα λουλούδια στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης, στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου, με άλλοθι την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, δημιουργεί τεχνητή ένταση για να αποκρύψει τις ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας.mnimeio gia katathesi

Ταυτόχρονα επιχειρεί να υποβαθμίσει τον συμβολισμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και χαϊδεύει τα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου της και της Ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο αδιανόητος εφησυχασμός της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία, που ομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή και η εγκληματική της αδράνεια τους προηγούμενους μήνες συνδυάζεται με συνεχείς επιδείξεις αυταρχισμού.
Η αντιμετώπιση της δημόσιας υγείας με την καταστολή πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι ένα τεράστιο λάθος.
katathesi polytexneio
Ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει άλλες συνταγματικές εκτροπές.
Χαιρετίζουμε την κοινή δήλωση των τριών κομμάτων και καλούμε τους κοινωνικούς φορείς και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα για την περιφρούρηση της Δημοκρατίας.
“Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”
Το Πολυτεχνείο ζει !
Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΘΗΒΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ