Το βιβλίο είναι το σημαντικότερο παράθυρο στον κόσμο της γνώσης: Να ενισχυθούν άμεσα οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες!

Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς την Υπουργό Παιδείας, ζητώ να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας, αλλά και να ορισθούν επιτέλους τα νέα Εφορευτικά Συμβούλιά τους, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν!vivliothikes
 Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες αποτελούν «κύτταρα» πολιτισμού με διαχρονική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας. Η καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, η πρόσβαση στη δια βίου μάθηση, αλλά και η διαφύλαξη και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς συνθέτουν το σπουδαίο έργο τους.
 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως, όχι μόνο δεν ενισχύει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες με το απαραίτητο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει εγκαταλείψει πολλές από αυτές διοικητικά «ακέφαλες»!
 Επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία, η κ. Κεραμέως δεν έχει ορίσει νέα Εφορευτικά Συμβούλια σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν απαραίτητες διοικητικές πράξεις, όπως η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, αλλά ούτε και να υλοποιηθούν αναπτυξιακά προγράμματα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα κονδύλια για την πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών!
 Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς εκκρεμεί ο ορισμός Εφορευτικού Συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2021, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως στη Ναύπακτο, τη Σιάτιστα και την Ελευθερούπολη από το… 2019!
Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες και να προχωρήσει το συντομότερο στο ορισμό των νέων Εφορευτικών Συμβουλίων!
 Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ: