Η ομιλία μου στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση ασυλίας

Τι οδήγησε στην απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου;

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης των βουλευτικών δραστηριοτήτων μου και μην παραβιάζοντας κανένα υγειονομικό μέτρο από τα τότε ισχύοντα (4 Ιουλίου 2020), παραβρέθηκα σε μια απολύτως νόμιμη εκδήλωση εντός της εκλογικής μου περιφέρειας. Την ίδια περίοδο ο Υπουργός Ανάπτυξης στον Πειραιά, ο κ. Χαρδαλιάς στην Γρανίτσα Ευρυτανίας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Αγία Βαρβάρα και στον Κορυδαλλό στις 5 Ιουλίου 2020, διοργάνωσαν εκδηλώσεις που παραβίαζαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μάλιστα σε πανελλήνια προβολή.
Η απόφαση εις βάρος μου αποτελεί έναν υπολογισμένο συμψηφισμό που βολεύει την Κυβέρνηση για να συγκαλύψει αλλότριες ευθύνες. Σήμερα αδικεί κατάφωρα εμένα, αλλά απειλεί και κάθε συνάδελφο που στο μέλλον θα συμμετάσχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Η περίπτωσή μου, βέβαια, δεν συγκρίνεται με στις περιπτώσεις των δύο άλλων συναδέλφων, της Αγγελικής Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ25) που διώκεται για απόψεις που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, αλλά και του Παύλου Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), για τον οποίο η Ολομέλεια ενώ είχε απορρίψει πρόσφατα την άρση της ασυλίας του για την υπόθεση Κουρτάκη, αποφάσισε ξανά χθες το αντίθετο…
Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε τροχιά καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, προσπάθεια τρομοκράτησης των βουλευτών και συνταγματικής εκτροπής.
Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδο με την αποτυχημένη και καταστροφική διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε πανικό και αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους..
Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ευχαριστώ τους συναδέλφους των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την στάση τους.