Συνάντηση με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) για τα Ακίνητα της Κρύας

krya nyxtaΕπισκεφθήκαμε την Διοίκηση της ΕΤΑΔ, την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, υλοποιώντας την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 9ης Ιουνίου 2021 που προέβλεπε την επίσκεψη διαπαραταξιακής επιτροπής για την διεκδίκηση της παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Βλαστός, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, η κα Γιώτα Πούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία’’ και ο κ. Χάρης Κατής, εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης ‘’Αλλάζουμε Σελίδα’’.
Ενώ περιμέναμε να ενημερώσει ο δήμαρχος το Δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες, ως όφειλε, διαπιστώνουμε μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη στην ΕΤΑΔ, ότι δεν έχει προσκληθεί έκτακτη ή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. και δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά στα ΜΜΕ.
Επειδή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την έκβαση της επίσκεψης, αλλά και των επόμενων ενεργειών του Δήμου, κορυφώνεται καθημερινά και ζητούν σχετική ενημέρωση, αναφέρουμε τα εξής:
Η συζήτηση δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ επιμένουν στην τελευταία πρότασή τους, του μισθώματος των 2.200 ευρώ μηνιαίως. Δεν δέχτηκαν την αμιγή πολιτιστική χρήση όλου του ακινήτου, επειδή εκτιμούν ότι απαξιώνεται η εμπορική αξία του, δεν συναινούν στο συμβολικό μίσθωμα και τέλος δήλωσαν ότι αν δεν συναινέσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελική τους πρόταση, θα προβούν στην σχετική προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη. Ανέφεραν, μάλιστα, ότι έχουν ήδη διερευνήσει την τοπική αγορά και έχουν καταγράψει σχετικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της περιοχής.
Η ‘’Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία’’ (ΔΑΣ), επιμένει συνεχίζει να υποστηρίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου: 110/ 2020.
Προτείνει τα ακίνητα της Κρύας και συγκεκριμένα:
 το Συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», καθώς και η αίθουσα – Εκθεσιακός χώρος του ισογείου, να παραμείνουν ανοικτά και να λειτουργήσουν άμεσα προς όφελος των δημοτών με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και την κινηματική συνδρομή των πολιτών.
 Να καταβληθεί προσωρινά, συμβολικό ενοίκιο στην ΕΤΑΔ, όπως καταβάλλεται για τα ακίνητα του Ξενία και της Νεροτριβή-Πινακοθήκης Λαζαρή (περίπου 350 ευρώ μηνιαίως), μέχρι την διευθέτηση της παραχώρησης, και
 να διεκδικηθεί, με παρέμβαση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, η νομοθετική ρύθμιση της οριστικής παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας και για την οποία η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να θέσει αντιρρήσεις, όπως έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς Δήμους της χώρας, π.χ. Δήμοι Πατρέων, Αγίου Δημητρίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ.α.