Επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της Αλιάρτου

Επισκεφτήκαμε σήμερα, μαζί με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλιάρτου την Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της πόλης για να συζητήσουμε με τους εμπόρους και παραγωγούς, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα περιοριστικά μέτρα διαρκείας αλλά και από την επανεκκίνηση της αγοράς.
katastimata aliartos
Οι παραγωγοί είναι αντίθετοι με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις Λαϊκές αγορές, οι έμποροι μιλούν για πολύ περιορισμένη αγοραστική κίνηση και οι ιδιοκτήτες της εστίασης δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της επανεκκίνησης χωρίς οικονομική βοήθεια. Χαρακτηρίζουν μάλιστα ημίμετρα και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης.episkepsi aliarto3
Ταυτόχρονα έγιναν πολλές αναφορές με αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα του «Προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω ΕΣΠΑ», όπου από τις 4.188 επιχειρήσεις εντάχθηκαν μόνο 1.071, 470 αποκλείστηκαν λόγω μη πληρότητας προϋποθέσεων και βαθμολογίας, ενώ 2.647 λόγω εξάντλησης του διαθεσίμου ποσού!
Καταγγέλλουν ότι άλλαξαν τα κριτήρια (ΦΠΑ), ενώ είχαν κατατεθεί οι αιτήσεις, με «στόχο» να αποκλεισθούν πολλές επιχειρήσεις που δικαιούνταν την ενίσχυση. Η διαφάνεια και η δημοσίευση των αναλυτικών στοιχείων κρίνεται οπωσδήποτε αναγκαία.
katastimata aliartos2
episkepsi4
🔴 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στηρίζει τις Λαϊκές Αγορές, τα καταστήματα της περιοχής και επιμένει στις προτάσεις του για την επανεκκίνηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας εδώ:
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις Λαϊκές Αγορές εδώ: