Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Θήβας

episkepsi efka thivasΣυναντήθηκα χθες με την διευθύντρια του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θήβας, κα Στέλλα Δημητριάδου, και συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενοποίηση του ΟΑΕΕ με τον ΕΦΚΑ, αιφνιδιαστικά τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς καμία προετοιμασία και σχεδιασμό, έχει οξύνει τα μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν.
Το ακατάλληλο και ανεπαρκές μισθωμένο κτήριο, που δεν κάλυπτε ούτε καν τις ανάγκες του ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πρόσθετες ανάγκες της ενοποίησης. Δεν υπάρχει επαρκής χώρος για τους υπαλλήλους αλλά και το αρχείο του ΟΑΕΕ που δεν μεταφέρθηκε, δυσχεραίνοντας την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Επιπλέον, τα προβλήματα διογκώνονται από την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού, αλλά και της απαραίτητης εκπαίδευσης του προσωπικού σε αυτόν. Τέλος, επείγει η πρόσληψη προσωπικού, για να μπορέσει ο ΕΦΚΑ Θήβας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής ευθύνης, που εκτείνεται από την Αλίαρτο μέχρι και τα Δερβενοχώρια!
Ταυτόχρονα, συζητήσαμε τη δυνατότητα λειτουργίας της Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και στη Λιβαδειά, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες από την αναγκαστική μετακίνησή τους στο ΚΕΠΑ της Θήβας, χωρίς βέβαια να αποδυναμωθεί το τμήμα της Θήβας, το οποίο αποτελείται από δύο μόνο υπαλλήλους.
Δεσμεύτηκα να αναδείξω τα προβλήματά τους, ώστε να συμβάλλω στην άμεση επίλυσή τους.