Κίνημα Δημοκρατίας:Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενωθούν μαζί μας για την κατάθεση μιας νέας, ενιαίας προανακριτικής διαδικασίας 28-3-2025

Το Τμήμα Δικαιοσύνης του Κινήματος Δημοκρατίας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του πρώτου κατηγορητηρίου εναντίον πολιτικών προσώπων που φέρονται να έχουν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Το κατηγορητήριο αφορά τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, που διετέλεσαν Υπουργοί Μεταφορών και φέρουν την ευθύνη για την ατελή ολοκλήρωση της σύμβασης 717.

Το κατηγορητήριο έχει ήδη αναρτηθεί στο επίσημο site του Κινήματος, με στόχο τη διαφάνεια και την ενημέρωση του κοινού. Σε αυτό το πλαίσιο, προμηνύουμε την κατάθεση περαιτέρω κατηγορητηρίων εναντίον όλων των πολιτικών προσώπων που συνέβαλαν με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους στο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων, καθώς και στην προσπάθεια συγκάλυψης που ακολούθησε.

Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενωθούν μαζί μας για την κατάθεση μιας νέας, ενιαίας προανακριτικής διαδικασίας για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, με στόχο την επιβολή της δικαιοσύνης. Ο κύριος σκοπός μας παραμένει η δικαίωση των θυμάτων και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος δικαίου.