Μήνυμα για την ιστορική νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στις γαλλικές εκλογές 8-7-2024

✌️Πανηγυρίζουμε μαζί με τον Γαλλικό λαό για το δημοκρατικό τείχος που ύψωσε στην επέλαση της ακροδεξιάς και αισθανόμαστε ικανοποίηση για τη μεγάλη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου.
🤝 Όταν οι δυνάμεις της δημοκρατίας και της προόδου ενώνονται και εμπνέουν, τότε και οι κοινωνίες βρίσκουν την εναλλακτική που αναζητούν, τη διέξοδο που έχουμε ανάγκη απέναντι στο δίπολο της συντήρησης και της αδικίας, της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.
✊ Είναι μία σημαντική κατάκτηση του αγώνα μας για τη συρρίκνωση των δυνάμεων του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας, στη χώρα μας, την Ευρώπη και παγκόσμια. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε!
📍 Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμορφώνουμε τη σύγχρονη Αριστερά στη χώρα μας, όχι για να είναι το τελευταίο ανάχωμα ή μια ευκαιριακή σύμπραξη, αλλά ως αξιόπιστη και στιβαρή δύναμη διακυβέρνησης, ελπίδας και ανατροπής.
▶️ Επιδιώκουμε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό μέτωπο γερά θεμελιωμένο σε προγραμματικές θέσεις και με κοινούς στόχους.
🚩 Ένα μέτωπο που θα προκύπτει από την κοινωνία και τις ανάγκες της και θα βασίζεται στην κοινωνία, ώστε να μείνει ενωμένο και αρραγές στις αρχές και τις δεσμεύσεις του.
🇫🇷 Η Γαλλία, αυτό το πολιτικό εργαστήρι της Ευρώπης και του κόσμου, εκπέμπει ένα μήνυμα ελπίδας, ένα θετικό παράδειγμα. Το μελετάμε, το παρακολουθούμε στην εξέλιξή του και συνεχίζουμε τη δική μας πορεία.